Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Sakarya Elektrik Mühendisleri Odasının ortaklaşa düzenlediği organizasyon ile elektrik elektronik mühendisliği öğrencilerinin teknolojik gelişmeleri yakından izlemeleri, sektörün yeniliklerini yakından takip etmeleri ve ticarileşme süreçleri hakkında bilgi sahibi olmak için 16 Mart 2019 tarihinde “WIN Eurasia 2019’’ fuarına bir gezi düzenlendi.

Öğretim üyeleri, Mühendisler odası temsilcileri ve 50 kişilik öğrenci grubu ile gerçekleştirilen ziyarette Endüstri 4.0, otomasyon sistemleri ve imalat sanayinin günümüzde ki ve gelecekte ki durumu hakkında katılımcılar bilgi sahibi oldular.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İhsan Pehlivan’ ın da katıldığı gezide fuarda bulunan firmalara ile 7+1 süreci hakkında çeşitli görüşmeler gerçekleştirilerek sektörde ki öncü firmalar ile  süreç hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Stantları gezip ve panel etkinliklerine katılan öğrenciler, staj imkanları ve kariyer planlamaları konusunda bilgi alırken bu fırsatı sundukları için bölüme teşekkür ettiklerini ifade ettiler.