18 Mart Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. yıl dönümü sebebiyle, Fakültemiz  Konferans Salonunda öğrencilerimize ve akademisyenlere Tarihçi Yazar Mustafa Turhan tarafından anma programı gerçekleştirildi.

Programa Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Yusuf Çay, Dekan yardımcılarımız Prof. Dr. Fatih Çalışkan, Dr. Öğr. Üyesi Kasım Serbest, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Orhan Yılmaz, Fakülte Sekreteri Fuat Bilgin, Mekatronik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Durmuş Karayel, Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kolip, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İhsan Pehlivan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda Fakültemizde konuk ettiğimiz Tarihçi yazar Mustafa Turhan tarafından ’Destanlaşan Çanakkale’ konulu sunum yapıldı. Konuk Tarihçi Yazarımız, Çanakkale Savaşı’nın gelişimi, bir milletin bağımsızlık mücadelesi sonucu kazanılan savaşın, Türk tarihi açısından önemine değindi.  Bu savaşın bir milletin âdeta küllerinden yeniden doğuşunu simgelediğini, milli mücadele ruhunun yeniden kazanılmasının ve inancın bir zaferi olduğunu vurguladı.

Program sonunda da Tarihçi Yazar Mustafa Turhan ‘a günün anısına Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Yusuf ÇAY tarafından plaket vererek, ‘Gençlerimiz de Tarih bilinci oluşturmak amacıyla Çanakkale Zaferiyle ilgili bilgileri kendisine has bir üslup ile anlatan Hocamızı Fakültemizde ağırlamaktan mutluluk duyduk kendilerine çok teşekkür ediyoruz’ dedi.

Anma Programımız Tarihçi Yazar Mustafa Turhan'ın günün anısına öğrencilere hediye verilen ’Destanlaşan Çanakkale’ kitabını imzalayıp fotoğraf çekilmesiyle sonlandı.