Teknoloji Fakültemiz tarafından Cumhuriyetin 100. Yılında yapılan etkinlikler kapsamında düzenlenen “Cumhuriyetin Kurucu Temelleri ve İlanı” başlıklı konferans, Üniversitemiz akademisyenleri Doç. Dr. Cengiz MUTLU ve Öğr. Gör. Dr. M. Alper CANTİMER tarafından Fakültemiz Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Düzenlenen konferansa Dekanımız Prof. Dr. Zafer TATLI ile fakültemiz öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan etkinlikte başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyet’in kurucu isimlerinin Türk tarihine kattıkları değer ile liderlik özelliklerine değinildi.

Konferansta tarihsel süreç içinde Cumhuriyet’in gelişimi ve Osmanlı modernleşmesi konuşuldu. Cumhuriyet, anayasa, demokrasi gibi değerlerin ülkemizde gelişimi ve günümüze kattığı değerler çerçevesinde etkinlik tamamlandı. Etkinlik sonunda Dekan Prof. Dr. Zafer TATLI tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi.