2020-21 Yılı Güz Eğitim Öğretim dönemi "İlk Ders" faaliyetiyle başladı. İlk ders, enerji konusunda önemli birikimleri olan ve hali hazırda uygulanan birçok enerji üretimi ve enerji, verimliliği projeleri gerçekleştiren VEN ESCO ENERJİ YÖNETİMİ Genel Müdürü Arif KUNAR tarafından verildi. Pandemi süreci sebebiyle online olarak gerçekleşecek olan Güz döneminin ilk dersi de yine online olarak gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programın açılışı Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Yusuf ÇAY tarafından yapıldı. Moderatörlüğünü ise Dekan yardımcısı Doç. Dr. Fatih ÇALIŞKAN’ın yaptığı programda, Türkiye’nin enerji görünümü, enerji verimliliği, enerjide küresel vizyon ve enerji sektöründe istihdam olanakları gibi konular anlatıldı.