Teknoloji Fakültemizde 2023-2024 Akademik yılı Sakarya Uygulamalı Bilimler Borusan Lojistik'te İleri Analitik ve Yapay Zekâ Yetkili Uzmanı Ahmet Yesevi TÜRKER tarafından verilen ilk ders ile başladı.

Fakültemiz Bölüm Başkanları öğretim üyeleri ve öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte kısa bir konuşma yapan, Dekanımız Prof. Dr. Zafer TATLI, yeni dönemin öğrencilere hayırlı olmasını dilerken,  Üniversitemizin ve Fakültemizin başarı ve hedeflerinin daha yukarı taşıyacakları bir dönem geçirmeyi hedeflediklerini ifade ederek, öğrencilerimize yeni dönemde başarılar diledi. Dekanımız daha sonra Fakültemize yeni başlayan öğrencilere Dekanlık yönetimini tanıştırdı.

Programa İlk ders etkinliğinin konusu "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Mühendis Olmak: Mühendislikte Yapay Zekâ Uygulamalarıydı”. Konuyla ilgili olarak Fakültemizden mezun olan Analitik ve Yapay Zekâ Yetkili Uzmanı Ahmet Yesevi TÜRKER öğrencilerimize ve akademisyenlerimize yapmış olduğu sunum ve öğrencilerin sordukları soruların cevaplanması ve KARMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Seda GÖKDEMİR EKİCİ Başkanlığında, Karmer Üniversite birimleri sorumluları tarafından yapılan tanıtım eğitimiyle devam edildi.

Dekanımızın Analitik ve Yapay Zeka Yetkili Uzmanı "Ahmet Yesevi TÜRKER"  ‘ e günün anısına takdim ettiği plaket ve öğrencilerle yapılan sohbetlerle ilk ders etkinliğimiz sona erdi.