Üniversitemiz Teknoloji Fakültesinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yangın tatbikatı ve eğitimi gerçekleştirildi. Yapılan tatbikat öncesinde yangın çeşitleri, yangına müdahale yöntemleri ve yangın tüpleri hakkında görevli personellerimize teknik bilgiler ve eğitim verildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği yönetmeliği doğrultusunda binaların yangından korunması için akademik ve idari personele yangın söndürme, kurtarma ve tahliye eğitimi verilmesi, acil durum ekiplerinde görev alan kişilerin bu eğitime ve tatbikata katılması gereğince 14 Aralık 2023 tarihinde saat 11.00’de Fakültemiz bahçesindeki toplanma alanında yangın tatbikatı yapılmıştır.

Fakültemiz akademik ve idari personelleri ile öğrencilerinin afet ve acil durumlardaki bilgi ve becerisini artırmak amacıyla yapılan tatbikat Üniversitemiz Sivil Savunma Uzmanlığı Koordinatörlüğünde başarıyla gerçekleştirilmiştir.