TCDD Eski Genel Müdür İsa APAYDIN, SUBÜ Teknoloji Fakültesi öğrencilerine ve akademisyenlerine Bahar dönemi “İlk Ders” etkinliği kapsamında konuşma gerçekleştirdi. Türkiye’deki mevcut demir yolu ağı ve çalışması devam eden ve planlanan projeler hakkında bilgi veren Apaydın ayrıca demiryolu ulaşım sistemlerinin ülkenin ulaşım payındaki önemine değindi. Ulaştırma alanında yenilikler ve gelişmeler hakkında da detaylı bir sunum yapan Apaydın, mühendislik alanlarının demiryolu ve ulaştırma teknolojilerinin gelişmesinde oynadığı önemli rolü anlatarak ”Yerli Tren” sistemlerinin tasarım ve üretiminin gerçekleştirildiğini böylece ithalattan ihracata güçlü bir trend yakalandığını belirtti. TÜVASAŞ’da tüm demiryolu araçları için Alüminyum Gövde üretim fabrikasının açıldığını, ilgili mühendislik alanları için de yeni istihdam imkanı ortaya çıkacağını belirtti. Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Apaydın’ın konuşmasından sonra Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf ÇAY tarafından kendisine plaket ve tablo takdim edildi.

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK’ı makamında ziyaret eden APAYDIN, TCDD’deki mevcut yerlileştirme çalışmaları ve yenilikler hakkında bilgi verdi. Ayrıca SUBÜ ile işbirliği yapılabilecek konularda görüş alışverişinde bulunuldu.