Cumhurbaşkanlığı 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı kapsamında Üniversitemizin "Bilim Tarihi ve Teknoloji Topluluğu" tarafından organize edilen "İnsanlığın Ortak Mirası Bilim Tarihi" konulu panel Sn. Dekanımız Prof. Dr. Yusuf Çay'ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyonda, Prof. Dr. Durmuş Günay, Prof. Dr. Ahmet Şimşek ve Prof. Dr. Mükerrem Bedizel Aydın’ın konuşmacı olarak yer alırken etkinliğe Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naci Çağlar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Panelde, insanlığın bilim geçmişinde kandil olmuş bilim adamlarından örnekler verilerek İslam Bilim Tarihi ve Teknolojisi üzerinde duruldu.