Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü,  Dr. Öğr. Üyesi Nuri Akkaş nezaretinde öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı verebilmek ve teorik bilgileri sahada görebilmeleri amacıyla Başak Traktör fabrikasına teknik gezi gerçekleştirdi.

Tamamen yerli üretim olan traktör modelleriyle ülkemiz ve bölgemiz için çok önemli bir tesis olan Başak Traktör fabrikasını gezen öğrenciler hem sektör hem de fabrikadaki üretim koşulları hakkında bilgi sahibi olmakla beraber, saha uygulamalarını da gözlemleyerek önemli bir deneyim kazanma şansı buldular.

Fabrikanın Kalite, Talaşlı İmalat ve Motor Test Bölümlerini Kalite Mühendisi Buğra Erdi, Talaşlı İmalat Mühendisi Fuat Baba, teknisyen Kadir Yaman ve fabrika müdürü Kayhan Çalıca eşliğinde gezen öğrenciler daha sonra Deneysel Metotlar dersi kapsamında gördükleri boyut ölçümleri, yüzey pürüzlülüğü, sertlik ve çekme deneyleri ile ilgili uygulama gerçekleştirerek geziyi tamamladılar.