Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencilerin bulunduğu 90 kişilik kafile, mühendislik teknolojileri topluluğunun tarafından organize edilen Çanakkale gezisine katıldı.
Geziye üniversitenin teknoloji fakültesinde mühendislik bölümlerinde öğretim gören 90 öğrenci katıldı. Sakarya uygulamalı bilimler üniversitesi tarafından tahsis edilen 2 otobüs ve 90 kişiden oluşan ekip, sabah Eceabat'a ulaştıktan sonra Kilitbahir'den geziye başladı. Tecrübeli rehberler eşliğinde kafile sırasıyla Namazgah Tabyaları, Mecidiye Şehitliği ve Tabyaları, Koca Seyit Heykeli, Şahin Dere Hastane Şehitliği, Çanakkale Şehitleri Abidesi, Yahya Çavuş Anıtı, Ertuğrul Koyu ve Zığındere Hastane Şehitliği'ni gezdi.
Kafile programın öğleden sonraki bölümünde 57'nci Alay Şehitliği'ni ziyaret etti. Çanakkale Milli Parkı gezisini sonlandıran kafile Çanakkale'yi de gezdikten sonra Sakarya’ya döndü. Topluluğun akademik Başkanı  DR. ALİ SARIBIYIK ve topluluğun başkanı EMRE ÖĞÜT vermiş olduğu desteklerinden dolayı fakülte dekanlığına ve Sakarya  Uygulamalı Bilimler Üniversitesine teşekkür ederiz.