28.02.2019 tarihinde SAZCILAR OTOMOTİV Firmasını ziyaret ederek lisans ve lisansüstü seviyede işbirlikleri ve ortak Ar-Ge projeleri üzerine görüşmeler yapılmıştır. Bu kapsamda Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ile Sazcılar Otomotiv arasında protokol yapılması kararı alınmıştır. Yapılan toplantıya Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf ÇAY, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatih ÇALIŞKAN, Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış BORU, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa AKÇİL, Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Durmuş KARAYEL, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı, Prof. Dr. Adem DEMİR, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. İhsan PEHLİVAN, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. Ahmet KOLİP ve Sazcılar firması adına Ulaş AYDIN, Mahmut YEŞİLYURT, Arzu IŞIKLAR katılmıştır.