Üniversitemizin Koronavirüs pandemisi nedeniyle gerçekleştirilemeyen 2019-2020 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Teknoloji Fakültemizde temsili olarak dereceye giren öğrencilerinin katılımıyla pandemi önlemleri alınarak Dekanlık makamında ve Bölümlerde yapıldı.

Dekanlık Makamındaki toplantıya, Dekanımız Prof. Dr. Yusuf Çay, Fakültede  dereceye giren öğrencilerin Bölüm Başkanları; İnşaat  Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin  İpek, Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Durmuş Karayel, Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kolip , Dekan Yardımcıları Doc Dr.Fatih Çalışkan, Dr.Öğr. Üyesi İsa Vural ve Fakülte Sekreteri Fuat Bilgin ve dereceye giren öğrenciler katıldı.

Teknoloji Fakültesi Dekanlık Makamında düzenlenen törende  Dekanız Prof. Dr. Yusuf ÇAY, “Pandemi süreci bizleri ve öğrencilerimizi olumsuz etkiledi. Bu süreçte tüm derslerimizi, çalışmalarımızı, sınavlarımızı, etkinliklerimiz ve hizmetlerimizi online olarak gerçekleştirdik.  Gönül ister ki öğrencilerimizin aileleri ile birlikte toplu mezuniyet töreni olsun; fakat bugünkü koşularda bu mümkün olmadı. Ama burada bulunan öğrencilerimiz mezun olan tüm öğrencilerimizi temsil etmektedir. Unutmasınlar ki gönlümüz onlarla beraberdir. Üniversiteler öğrencileri ile güzel. İnşallah en kısa sürede bu salgın atlatılır, yeniden öğrencilerimize kavuşuruz. Mezun öğrencilerimize ömür boyu başarılar diliyor, eğitim hayatlarına devam edecek öğrencilerimizi de en kısa sürede kampüsümüzde görmeyi temenni ediyorum” dedi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi İkincisi ve Teknoloji Fakültesi birincisi Muaz HATTAB, öğrencileri temsilen yaptığı konuşmasında, “Buruk bir sevinç yaşıyoruz, mezuniyet töreni bizlere bu şekilde nasip oldu. Çok güzel bir 4 yıl geçirdik, acısıyla tatlısıyla güzel tecrübeler edindik. Eğitiminize katkı sunan başta Dekanımız olmak üzere tüm hocalarıma teşekkür ediyor, tüm arkadaşlarıma bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Teknoloji Fakültemizin Bölümlerinde Bölüm Başkanları ve Akademisyenlerimizin katılımıyla gerçekleşen mini mezuniyet törenlerinden sonrası törene cüppeleriyle katılan dereceye giren öğrenciler mezuniyet pastası kesti. Ardından Rektörlük binası önünde hatıra fotoğrafı çekilip, kep fırlatarak sembolikte de olsa mezuniyete ait geleneği yerine getirildi. Tören, öğrencilerin birbirlerini tebrik edip hocalarınla vedalarıyla sona erdi.