2023-2024 Öğretim yılı için İşletmede Mesleki Eğitim akademik takvime göre 19.02.2024 tarihi ile başlayacaktır. Süreç ile ilgili bilgilendirme dokümanları ve evraklarına https://muys.sabis.subu.edu.tr/ web sayfasından ulaşılabilir.

Genel not ortalaması 1,80’in altında olan ve/veya kabul edilmiş 40 gün stajı bulunmayan öğrenciler İME dersini seçemezler.

İşletmede Mesleki Eğitim Kabul Formu eksiksiz olarak 3 nüsha doldurulmalı, öğrenci, firma ve bölüm yetkilisi imzaları tamamlanmış olmalıdır.  Onaylanmış başvuru evrakları (Kabul Formu ve Mesleki Eğitim Devlet Katkısı Formu) bölüm tarafından ilan edilen yetkiliye öğrenci tarafından elden teslim edilir.

İşletmede Mesleki Eğitim Dersinin Başlangıç Tarihi: 19.02.2024 - Bitiş Tarihi: 14.06.2024’tür.

İşletmede Mesleki Eğitim alan öğrenciler başvuru evrakını teslim ettikten sonra işyeri istediği takdirde “Sigortalı İşe Giriş Bildirgesini” E-Devletten 4A işe giriş bildirgesi sorgulama yaparak alabilirler.

3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre işletmelerde Mesleki Eğitim Gören Öğrencilerin Ücretlerinin bir kısmının işsizlik sigortası fonundan karşılanmasına ilişkin usul ve esasları kapsamında staj yapan ve ücret alan öğrencilerin işyerlerine “İşletmede yirmiden az personel çalışıyor ise asgari ücretin net tutarının %30’unun üçte ikisi, yirmi ve üzeri personel çalışıyor ise asgari ücretin net tutarının %30’unun üçte biri”  devlet katkısı olarak yatırılacaktır. Yatırılan ücret net asgari ücretin %30’undan az olamaz.

İlgili kanun maddesi uyarınca Devlet Katkısından yararlanmak isteyen işletmenin, mesleki eğitim görecek öğrenci ile ekteki Mesleki Eğitim Devlet Katkısı Formu’nu karşılıklı olarak imzalaması ve öğrenci’nin Bölüm İşletmede Mesleki Eğitim Komisyonuna gerekli evraklarla birlikte bu formu teslim etmesi zorunludur.

Söz konusu ödeme, özel işletmelere aktarım şeklinde yapılacağından, Öğrenciye ücret ödendiğine dair banka dekontunun “takip eden her ayın 03”üne teknolojisigorta@subu.edu.tr adresine mail aracılığıyla ulaştırılması gerekmektedir. Dekont göndermeyen işyerlerine ödeme yapılmayacaktır. Ödemeler, ilgili Bakanlık ve YÖK tarafından kurumumuza yapıldıktan sonra gerçekleştirilecektir.

İşletmede Mesleki Eğitim dersinin tüm süreç detayları Fakülte koordinatörlüğü tarafından BYS’den paylaşılmaktadır. Süreçlerde öğrencilerin öncelikle Bölüm İME komisyonları ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.