Fakültemizde SAÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emin Usta tarafından “Eğitimde Başarı ve Motivasyon” konulu bir eğitim semineri gerçekleşti.

Eğitim seminerine Dekanımız Prof. Dr. Zafer Tatlı, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsa Vural, Fakülte Sekreteri Fuat Bilgin, Fakültemiz akademik personeli ve öğrencilerimiz katıldı.

Eğitim seminerinde Doç. Dr. Mehmet Emin Usta; “Eğitimde özetle hayatın anlamı, çaba ve başarı kavramları ile başarıya ulaştıran ipuçlarına yer verdi. Usta, eğitimde başarının her zaman maddi sonuç doğurmayabileceği, en  büyük başarının mutlu olmak olduğunu; başarının kişisel gelişim ile de ilgili olduğunu belirtti. Ek olarak, artık tek başına diplomaların bir anlam ifade etmediği, modern yaşamın bir yandan fırsatlar diğer yandan tuzaklarla da dolu olduğunu ve bu tuzakların farkında bir insan tipinin yetiştirilmesi gerektiğini belirtti.   Başarı için hem maddi hem de manevi gelişimin birlikte yürütülmesi, bunun sağlanmadığında ekonomik ve statü gereksinimi karşılanmış bir birey olunabileceğini ancak çağın buhranlarına yakalanmış hastalıklı bir insan tipi oluşabileceğine dikkat çekilerek, çalışma soru cevap ile sonlandırıldı.”

Eğitim sonunda, Dekanımız Prof. Dr. Zafer Tatlı katkılarından ötürü Doç. Dr. Mehmet Emin Usta' ya vermiş olduğu eğitim için teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etti. Konferansa katılıp eğitim alan katılımcılara e devlet üzerinden Katılım Sertifikası verildi.