Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Teknoloji Fakültesi tarafından 14 Mayıs 2024 Çarşamba günü düzenlenen SUBÜ Kariyer Zirvesi, 30'u aşkın sektörden alanında uzman konuşmacı ve 40'dan fazla firmanın katılımıyla yoğun bir ilgi gördü.

Girişimci İş Adamları Vakfı (GİV) üyeleri, iş adamları ve sektör temsilcilerini bir araya getiren seminer, Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Dekan Prof. Dr. Zafer Tatlı, GİV Başkanı Baki Demir, sektör temsilcisi iş adamları, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. İsa Vural ve Doç. Dr. Mustafa Zahid Yıldız, Bölüm Başkanları, akademisyenler ve öğrenciler etkinliğe katıldılar.

Etkinlikte 30'dan fazla sektörden uzman konuşmacı, öğrencilere kariyer yolculuklarında karşılaşabilecekleri sorunları, kendi sektörlerindeki kariyer hikayelerini, zorluk ve fırsatları örnekleriyle anlattı. Konuşmacılar, öğrencileri gelecekteki kariyer yolculuklarında cesaretlendirdi ve motive etti. Sunumlarda, "öğrencilerimizi mezun olunca neler bekliyor?" ve "mühendislik alanında güncel fırsatlar nelerdir?" soruları tartışıldı. 40'dan fazla firma ise stant açarak üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde nitelikli eleman ihtiyaçlarını ve bu alandaki büyük ihtiyaç ve fırsatları dile getirdi. Üniversitede uygulanan +1 sisteminin bu ihtiyacı karşılamak üzere başarılı bir uygulama olduğu ve geliştirilerek sürdürülmesi gerektiği vurgulandı.

Öğleden sonraki oturumda ise Teknoloji Fakültesi mezunu girişimci öğrenci Bünyamin Bingöl, teknokentte faaliyet gösteren girişimlerini ve yabancı firmalardan yatırım almaya kadar uzanan girişimcilik hikayesini anlatan bir sunum yaptı. Bingöl'ün sunumu, öğrencilere ilham vererek girişimcilik yol haritasında güzel bir rehber oldu.

Seminerin ardından firmaların stantları Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Dekan Prof. Dr. Zafer Tatlı, sektör temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler tarafından ziyaret edildi. Firmalar, yaptıkları faaliyetler hakkında bilgilendirme yaparak öğrencilere staj, iş başvurusu ve iletişim imkanları sundu. Dekan Prof. Dr. Zafer Tatlı, kariyer günlerinin amacını ilimizde faaliyet gösteren sektör temsilcilerini ve önemli şirketleri öğrencilerle buluşturmak olarak belirtti. Ayrıca, firmaların staj imkanlarını ve mezun durumda olan öğrencilere iş imkanı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Sektör temsilcilerine, Makine Mühendislik Odası Sakarya temsilciliğine ve Elektrik Mühendisleri Odası Sakarya temsilciliğine ve İnşaat Mühendisleri Odasına katkılarından ötürü teşekkür etti.

Etkinlik süresince öğrenciler, Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğümüz ve öğrenci topluluklarımızın stantlarında bilgi aldı. Program sonunda katılımcı konuklara ve stant kuran firmalara teşekkür belgeleri verilerek hatıra fotoğrafları çekildi. SUBÜ Kariyer Zirvesi, öğrencilerimiz için unutulmaz bir deneyim oldu. Bu tür etkinliklerin devamlılığı için çalışmalarımız devam edecektir.