Fen ve Mühendislik Birimlerinde zorunlu uygulama eğitimi gören öğrencilere ödenecek ücretlere ilişkin kanun kapsamında, gerekli tüm işlemler Üniversitemiz ilgili birimleri tarafından yapılmış olup, İşyeri Uygulaması ücretlerinin YÖK tarafından Strateji Dairesi Başkanlığı'na aktarılması beklenmektedir. Akabinde öğrencilerimizin hesaplarına doğrudan aktarım gerçekleştirilecek ve süreç tamamlanacaktır. Tüm öğrencilerimize duyurulur.

BİLGİ: 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun geçici 74. maddesi gereğince İşyeri Uygulaması'na giden öğrencilerimize aylık çalışma tutarı olarak asgari ücretin net tutarının %35'i, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'nun 53. maddesinin 3. fıkrasının (b) bendinin (h) alt bendi için ayrılan tutardan öğrencilere Devlet katkısı olarak ödenecektir.