Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Teknoloji Fakültesi ile Çakmak Vinç Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında bilimsel araştırma, eğitim-öğretim, mühendislik uygulama alanlarında ortak çalışmalar ve projeler yapılarak üniversite-sanayi işbirliği gerçekleştirilmesini kapsayan kapsamlı bir protokol imzalandı. Protokol imza törenine Teknoloji Fakültesi adına Dekan Prof. Dr. Yusuf ÇAY ile Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatih ÇALIŞKAN katılırken, ÇAKMAK VİNÇ firması adına yönetim temsilcisi Yüksek Müh. Harun GÜNGÖRDÜ katıldı.

Dekan Prof. Dr. Yusuf ÇAY yaptığı açıklamada “Ülkemizin sektöründe öncü firmalarından ÇAKMAK VİNÇ ile yapılan işbirliği protokolünün Üniversite ve Fakülte vizyonumuz olan uygulamalı eğitim modeline ve üniversite-sanayi işbirliği hedefimize doğru atılan önemli adımlardan biri olacağını düşünmekteyiz” dedi.

ÇAKMAK VİNÇ Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Temsilcisi Harun GÜNGÖRDÜ ise bu protokol kapsamında sanayimizin ihtiyacı olan mühendis arkadaşlarımızın aldıkları teorik eğitimlerini uygulamaya dökerek daha öğrenci iken saha tecrübesi kazanmalarına destek olmayı amaçlamaktayız. Ayrıca SUBÜ Teknoloji Fakültesi ile yapılacak ortak bilimsel çalışmalarla firmamızın halihazırda var olan AR-GE kabiliyetleri daha da geliştirilerek Endüstri 4.0 konseptine uygun inovatif tasarım ve ürünlerin ortaya çıkması hedeflenmektedir.

Ayrıca, Firma ile yapılan protokolümüz ulusal basında da haber oldu.