Ana içeriğe atla

Sakarya Uğur Okulları Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen kariyer günleri etkinliğine katılan SUBÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Çay, Dekan Yardımcısı ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç.Dr. Fatih Çalışkan ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İhsan Pehlivan, Sakarya Uğur Okulları 11.ve 12.sınıf öğrencilerine Mühendislik Mesleği ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi hakkında bilgiler verdiler.

Sakarya Uğur Fen ve Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen ve mesleklerinde belli bir kariyere ulaşmış kişilerin meslekleri ve çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdiği Kariyer Günü etkinliğinde konuşan SUBÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Yusuf Çay “Mesleki eğitimin ve kalifiye elamanın üretimin ön önemli parçası olduğunu belirterek, mesleki eğitim veren okulların önemli olduğuna dikkat çekip,Endüstrinin ihtiyacı olan ve günümüzde kimya, makine, inşaat, uzay-uçak, elektrik-elektronik, çevre ve tıp alanlarına yayılmış çok disiplinli bir bilim ve teknoloji dalı olarak gelişmesini sürdürmekte ve verimlilik, enerji ve hammadde üçlüsü ile uyum içinde olan üretim süreçlerinin sektöre kazandırılmasında önemli rol oynamakta olduğunu belirterek,öğrencilere mühendis mesleği ile ilgili bilgiler verip mesleki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.”

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İhsan Pehlivan” Elektrik - Elektronik Mühendisi; üretme, iletme ve dağıtmayla ilgili sistemlerin, projelerin yapılması, geliştirilmesi, kullanılması ve denetimi telgraf-telefon haberleşmesinden uydu optik haberleşmesine, enerji üretiminden mikroelektronik eleman, elektronik devre düzen ve sistemlerin tasarlanması, geliştirilmesi ve üretimiyle ilgili işleri planlar ve yürütülmesini sağladığını belirtip öğrencilerin sorularına cevap verdi.”

SUBÜ Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzemeleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Fakülte Dekan Yardımcısı Doç.Dr Fatih Çalışkan “Teknoloji Fakültesinin genel tanıtımı ile ilgili sunum yapıp mesleğiyle ilgilide “doğada olan ham maddeleri veya cevherleri alıp işleyerek günlük hayatımızda kullandığımız metal, seramik veya polimer ürünlere çevirme işi olduğunu söyleyip,sadece yer altından çıkan cevherle ile ilgili değil de hurda olan metallerin bazı işlemlerden geçirilerek üretime ve ekonomiye kazandırabildiklerini belirtti, ayrıca yeni gelişen teknolojinin temel parçalarından birisinin de nano malzemeler olduğunu ve malzeme mühendisliği alanının geleceğin meslekleri arasında olacağını sözlerine ekledi”

Programın sonunda Okul Müdürü Yavuz Müftüoğlu Mesleki ve SUBÜ‘nün tanıtımı açısından öğrenciler için çok verimli bir bilgilendirme toplantısı olduğunu söyleyip katkılarından dolayı, Dekanımız Prof. Dr. Yusuf Çay’a Prof.Dr İhsan Pehlivan’a ve Fakülte Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Fatih Çalışkan’a,Teknoloji Fakülte Sekreteri Fuat Bilgin‘e teşekkür ederek Okul Müdürü ve Okul Aile Birliği olarak günün anısına çiçek takdim ederek katılımcılara hatıra plaketi verdiler.