Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf ÇAY ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatih ÇALIŞKAN, Macaristan'ın Veszprem şehrinde bulunan Pannonia Üniversitesi’nde incelemelerde bulundular. Radyokimya Enstitüsü Başkanı Dr. Tibor Kovaks tarafından karşılanan SUBÜ öğretim üyeleri, daha sonra fakülteler, enstitüler ve laboratuvar imkanları hakkında bilgi aldı. Yapılan toplantılarda, iki üniversite arasında işbirliği ve ortak çalışma konuları görüşüldü. Ayrıca SUBÜ hakkında ve uygulamalı +1 eğitim modeli hakkında konuşmalar ve detaylı görüşmeler gerçekleştirildi.

Dr. Tibor Kovaks, SUBÜ’nün ziyaretini ve ikili işbirliğini önemsediklerini gelecek senelerde öğrenci değişim programlarını da daha aktif şekilde değerlendirmek istediklerini belirtti. “Nisan ayında bu kapsamda SUBÜ’yü ziyarete gelmeyi kararlaştırdık” dedi.

Prof. Dr. Yusuf Çay, ortak çalışma konularının çok olması ve her iki üniversitenin güçlü yönlerinin bir araya getirerek öne çıkan projeler yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Sonraki toplantının 2020 Nisan ayında Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde yapılması kararı alındı.