Fakültemizin uygulamış olduğu 7+1 modeli ulusal medyada haber oldu. Öğrencilerimizin öğrenimlerinin son senesinde yaptıkları 1 dönemlik işyeri uygulaması ile sektörde deneyim kazanmalarının amaçlandığı 7+1 modeli ile öğrencilerimiz bilgilerini, becerileriyle bütünleştiriyorlar ve uygulamayı yaptıkları işletmelerde genellikle işe girerek öğrencilerimizin istihdamına katkıda bulunmaktadır.

Ulusal medyada yer alan haberde, Türkiye’de uygulanmasında öncü olan fakültemizde 7+1 modelinin;

-Öğrenim süreleri içinde kazandıkları bilgi ve deneyimlerini pekiştirmek,

- İşyerlerindeki organizasyon yapısını tanıtmak ve iş disiplini kazandırmak,

- Almış oldukları teorik ve uygulamalı mühendislik bilgilerini kullanabilme ve uygulamaya aktarma becerisini kazandırmak,

- İşyeri Eğitimi yaptıkları kurumlarda takım ruhu içerisinde hareket ederek birlikte iş yapabilme alışkanlığı kazandırmak,

- Sektörde yaşanan teknolojik gelişmeleri takip edebilme imkânı sunması gibi öğrencilerimize sağladığı avantajlar vurgulandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK, “Temel mottomuzu bilgiyi, beceriyle bütünleştiren üniversite şeklinde ifade ediyoruz. Üniversitemizin isminde de uygulamalı bilimler var. Meslek yüksekokullarından, lisansüstü eğitim enstitüsüne kadar bir dönem uygulama eğitimini kendimize rehber olarak aldık ve uygulamamızı bu şekilde gerçekleştiriyoruz. Üniversite-sanayi ve sektör işbirliğini önemsiyoruz, bu alanda çok iyi ilişkilerimiz var. Nitelikli bireyler yetiştirmeyi birlikte gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizi bir dönem uygulamalı eğitim için tam zamanlı işletmeye gönderiyoruz. Öğrencilerimiz bilgilerini, becerileriyle bütünleştiriyorlar ve uygulamaya gittikleri işletmelerde genellikle işe girerek yollarına devam ediyorlar. Daha henüz okulu bitirmeden tecrübe sahibi ve iş sahibi olan çok sayıda öğrencilerimizin olmasından dolayı mutlu oluyoruz” açıklamalarını yaparken, Teknoloji Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Yusuf ÇAY ise “+1 modeli olarak isimlendirdiğimiz bu model ilk defa bizim üniversitemizin uyguladığı bir model. Gerçekten bunun sonuçlarını çok iyi bir şekilde almaktayız. Hem öğrencilerimize, daha diplomalarını almadan 4 ay boyunca tecrübe kazandırmış oluyoruz hem de Üniversite-Sanayi çerçevesinde çok iyi bir işbirliği yapmış oluyoruz. Kısacası hem üniversitemiz hem de sanayi için çok iyi bir işbirliği olarak sonuçlarını geri almaktayız.” dedi.