Fakültemizin Mekatronik Mühendisliği Bölümünden öğrencimiz Sercan ESENLİ, İTÜ ARI Teknokentteki Acrome adlı şirketin Türkiye çapında düzenlemiş olduğu Türkiye’ nin ilk "Online Robot Kodlama Yarışması” nda 1. olmuştur.

İki aşamadan oluşan ve 600 katılımcının olduğu yarışmanın ön elemesinde 3. olarak finale kalan 54 kişiden biri olmayı başaran öğrencimiz, Final Yarışı için kendilerine algoritmalarını geliştirmek için 12 saat verildiğini ve algoritmayı kurarken Bölüm derslerimizden Denetim Sistemleri dersinde bu dönem yeni öğrendiği PID kontrolün PD' sini kullandığını ifade etti. Algoritmayı mimimum sapma ile maximum hıza ulaşana kadar denediğini söyleyen öğrencimiz, bu sayede rakiplerini geride bıraktığını belirtmiştir.

Böylece 3. nün İTÜ, 2. nin de ODTÜ'den olduğu yarışmada Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Öğrencimiz Sercan Esenli "sercanes" isimli robotu ile 1. olarak 5000 TL'lik büyük ödülün de sahibi olmuştur.

Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Yusuf ÇAY, öğrencimizi başarısından dolayı tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Biz de bizleri gururlandırdığı bu büyük başarısından dolayı öğrencimizi tebrik ediyoruz.