Teknoloji Fakültesi ekiplerimizden TETRA’nın yerli imkanlarla geliştirdiği elektrikli aracımız Revolt, “İzmit Körfez Yarış Pisti”nde gerçekleştirilen ve 48 aracın katıldığı “TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışmaları”nın Final etabını 3. olarak tamamlayarak büyük bir başarı elde etti.

Yarışmayı,  TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL ile birlikte SUBÜ Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK, Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatih ÇALIŞKAN ve Fakülte Sekreterimiz Fuat BİLGİN yerinde takip etti.

Geçtiğimiz yıl aynı yarışmada 9. olan aracımızı ekibimiz 1 yıl boyunca geliştirerek bu yıl 3. sıraya taşımayı başardı. Aracı geliştirerek yarışa hazırlayan öğrencilerimizi ve danışmanlık yapan hocalarımızı tebrik ediyor, destek sağlayan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yarışmada dereceye giren ekipler için 27 Eylül’de Gaziantep’te ödül töreni düzenlenecektir. Ayrıca öğrencilerimiz hem 3. Oldukları hem de yerli imalatları sebebiyle iki kategoride maddi ödül almaya hak kazandılar.