Ana içeriğe atla

SUBÜ ve SEDAŞ arasında ortak çalışmalar gerçekleştirmek üzere iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle çözüm odaklı Ar-Ge faaliyetlerinden sektöre kazandırılacak nitelikli öğrenciler yetiştirilmesine kadar geniş bir alanda birliktelik sağlanacak.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve Sakarya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (SEDAŞ) arasında bilimsel araştırma, eğitim-öğretim ve uygulama alanlarında ortak çalışmalar yaparak üniversite-enerji sektörü birlikteliğine katkıda bulunmak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. SUBÜ’de gerçekleştirilen programda; Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Boz, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Çay, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Çalışkan, Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. İlker Dursun, SEDAŞ Regülasyon ve Uyum Direktörü Mustafa Yılmaz, SEDAŞ İnsan Kaynakları ve Kurumsal Yetkinlikler Direktörü Sinem Yorulmaz, SEDAŞ Stratejik Planlama ve Geliştirme Müdürü Ayfer Özer, SEDAŞ Ar-Ge Proje Yönetimi Süreç Uzmanı Ece Otu ve SEDAŞ Kurumsal İletişim Uzman Yardımcısı Faruk Bezci yer aldı. SEDAŞ tarafından SUBÜ Kuluçka Merkezi’ne 50 bin TL değerinde Ar-Ge katkısı sağlandı.

Ciddi katkıları olacak
Öğrencileri iş dünyası ile birlikte yetiştirmeyi önemsediklerini belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Bu sadece ön lisansta değil, lisans ve lisansüstünde de benimsediğimiz bir yaklaşım. Öğrencilerimizin bir dönem iş dünyası ile öğrenim yapmalarını, lisansüstü öğrencilerimizin ise mevcut problemlere yönelik Ar-Ge çalışmalarını içeren ve raflarda tozlanmayan tezler ortaya koymalarını istiyoruz. Buna verilecek her katkı bizim için son derece değerli. SEDAŞ da bu anlamda bize güç katacak. Sahada olmayı önemsiyoruz. Birlikte güzel çalışmalar gerçekleştireceğiz. TEKNOFEST’e 150’ye yakın öğrencimiz hazırlık yapıyor. Hedefimiz bu sene katılım sağladığımız her kategoride çok daha iyisini ortaya koymak. Öğrencilerimiz gece geç saatlere kadar atölyelerde çalışmalarını sürdürüyor. Elektrikli motorumuzu kendimiz ürettik. Biyomedikal ile ilgili elektrik alanında çalışmaları içeren kanser cihazı geliştirdik. Öğrencilerimizin yetişmesine ciddi katkılar sağlayacağınıza inancımız tam” diye konuştu.

Kazan-kazan yaklaşımı
Ev sahipliği için SUBÜ’ye teşekkür eden SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz, “SEDAŞ olarak enerji sektöründe AR-GE faaliyetleri ile öne çıkan bir kurumuz. Tamamladığımız ve devam eden AR-GE projelerimizin sayısı 19’a ulaştı. SUBÜ ile de hâlihazırda birlikte yürüttüğümüz bir Ar-Ge projemiz bulunuyor. Girişimci ruhunu ve gençlerimizi desteklemeye yönelik bir iş birliği olacak. Çorbada bizim de tuzumuz olsun istiyoruz. Şehrimize, çevremize ve ülkemize faydamız olacaksa ne mutlu. Sağladığımız destekle güzel projelerin ortaya çıkarılmasını diliyoruz. Burada yetişen öğrenciler bizim potansiyel iş gücü kaynağımız oluyor; bu anlamda bölgeye katma değeri yüksek bir protokole imza atmış bulunuyoruz. Bu çalışmaların ve kazan-kazan yaklaşımı ile ortaya çıkan sinerjinin artarak devam etmesini diliyoruz ” ifadelerini kullandı.