2021-2022 Güz döneminde derse yazılma işlemleri SABİS üzerinden 20-21-22 Eylül 2021 tarihlerinde yapılacaktır. Kapanan dersler 23 Eylül tarihinde ilan edilecek olup katılan ders yerine yeni ders seçme veya ilave derse yazılma işlemleri 24-25-26 Eylül tarihlerinde SABİS üzerinden yapılacaktır. Mazeretli derse yazılma başvuruları 27 Eylül-01 Ekim 2021 tarihleri arasında dilekçe ile yapılacaktır. Derse yazılma işlemlerinde dikkat edilecek bazı hususlar aşağıda sıralanmıştır.

1-İlk defa derse yazılma yapacaklar için aşağıdaki bağlantıda ayrıntılı bilgi mevcuttur.

2-Ders seçimleri güncellenen 8 yarıyıllık ders planlarına göre yapılmalıdır. 8 yarıyıllık ders planı ile ilgili bazı değişiklikler aşağıda belirtilmiştir.

*İşyeri Eğitimi ve İşyeri Uygulaması dersleri İşletmede Mesleki Eğitim dersi olarak birleştirilmiş ve AKTS değeri 20 olmuştur.

*Girişimcilik ve Proje Yönetimi dersi 3. sınıfa alınmıştır. Bu ders sadece bu eğitim öğretim yılında 4. sınıf ve uzatmalı öğrencilere intibak dersi olarak açılacaktır. TKN 427 koduyla açılacak bu intibak dersi 30 AKTS + 2 Ders veya 40 AKTS derse yazılma limitine dahil değildir.

*Teknik seçmeli ve üniversite ortak seçmeli ders sayıları güncellenmiştir.

*Güncel ders planlarına EBS den ulaşabilirsiniz.

3-Seçmeli derslerin kotaları 23 Eylül tarihinde belirlenmektedir. Kontenjana giren öğrenciler Genel Not Ortalamasına göre sıralanmaktadır. Örneğin 22 Eylül tarihine kadar 50 kişinin seçtiği bir dersin kotası 40 olarak belirlendiğinde dersi seçenler arasındaki en düşük ortalamaya sahip 10 öğrenci kontenjan dışında kalmaktadır. Bu durumda olan öğrenciler 24-26 Eylül tarihlerinde kontenjanı müsait diğer derslere yazılmalıdır.

4-Dilekçe ile yapılan mazeretli kayıtlarda ders silme işlemi yapılmayacağından öğrencilerimizin ders seçimlerini dikkatli bir şekilde yapmaları gerekmektedir.

Yeni Eğitim-Öğretim döneminde tüm öğrencilere başarılar dileriz.