Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hazırlanan Yazılım Park projesinin protokolü imzalandı. Yürütücü kısımda Teknoloji Fakültesi’nin görev alacağı proje kapsamında Sakarya’da yeni yazılımcıların yetişmesi ve yazılıma yönelik çalışmaların yürütülmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında, yazılımcı olarak yetişmek isteyen özellikle İşletmede Mesleki Eğitim (7+1) dersini alan öğrencilerimize işbaşında eğitim ve istihdam imkânı sağlanması amaçlanmaktadır. Ayrıca, projede yer alacak öğrencilere İŞKUR tarafından ücret ödenecektir.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin ev sahipliği yaptığı protokol imza törenine SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Çay ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Çalışkan’ın yanı sıra, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan ve Bilişim Fakültesi Dekan Prof.Dr. Nejat Yumuşak katıldı.