Yapay Zeka, günümüzde kritik bir teknoloji olarak nitelendirilmektedir ve gerek karar alma gerek öngörüde bulunma ve gerekse de optimizasyon problemlerini içeren hemen hemen tüm sistemlerde yaygın şekilde kullanılmaktadır. Üniversitemiz son beş senedir TEKNOFEST yarışmalarına katılmakta, dereceler almakta ve her geçen sene de hem takım sayısını hem de yarışmacı sayısını artırmaktadır. Bu seneden itibaren ise tüm yarışmaların süreçleri daha planlı ve daha sistematik yürümesi amacıyla TEKNOLOJİ YARIŞMALARI KOORDİNATÖRLÜĞÜ bünyesine alınmıştır. Bu planlama dâhilinde bazı kategoriler için bu sene bazıları içinse önümüzdeki sene kurulacak takımlara yapay zekâ alanında yetkin öğrenci arkadaşların katılması sağlanacaktır.

Amaç nedir?

- Yapay zekâ alanında çalışabilecek kişilerin yetiştirilmesi,
- TEKNOFEST takımlarının yapay zekâ birimlerindeki açıkların kapatılması,
- Yapay Zekâ tabanlı projelerde görev alacak şekilde üst düzey bilgi birikimi,

Süreç nasıl işleyecek?

- TEMEL AŞAMA: Yaz dönemine kadar bir ön eğitim süreci yürütülecek
- UYGULAMA AŞAMASI: Yaz döneminde yetkin bir firma eşliğinde yaz stajı uygulama eğitimi
- TAKIM AŞAMASI: Yetişen öğrenci arkadaşların isteklerine göre Teknofest takımlarına entegrasyonu.

Bu anlamda YAPAY ZEKÂ ekiplerinde yer almak isteyen öğrencilerimiz için bir tanıtım toplantısı tertip edilecektir. Katılmak isteyen arkadaşlara duyurulur…

NOT: Özellikle 1. ve 2. Sınıf öğrencileri tercih sebebidir.

İletişim:

Dr. Öğr. Üyesi Serkan Dereli
dereli@subu.edu.tr

Toplantı bilgileri:

Tarih: 23.03.2022, Çarşamba
Saat: 15.30
Mekân: T4 Blok 328 nolu sınıf.