TÜBİTAK'ın desteklediği ve sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanan 2209-A (Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı) ve  2209-B (Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı) kapsamında; 71 öğrencimizin 2209-A ve 5 öğrencimizin 2209-B olmak üzere Teknoloji Fakültesi Bölümlerinde toplam 76 TÜBİTAK BİDEB projesi kabul olmuştur.

Konuyla ilgili açıklama yapan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer TATLI, özellikle 3. ve 4. Sınıf öğrencilerin katıldığı projelerde güncel ve inovatif konuların ağırlıklı olarak çalışıldığını, bu tür projelerin ülkemizin ihtiyacı olan öncelikli alanlarda nitelikli ar-ge personeli yetiştirilmesine önemli katkılar sağlayacağını düşündüğünü ifade etti. Akademik danışmanların kıymetli yönlendirmeleriyle ortaya konacak sonuçlarında özellikle firmalarla paylaşılarak şehrimize ve bölgemize katkı sağlaması yönünde çalışmalar yapılacağını da sözlerine ekledi ve projelerde görev alan bütün fakülte öğretim üyelerine de emeklerinden ötürü teşekkür etti.

Projesi çıkan öğrencilerimizi ve danışman öğretim elemanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.