Dekanımız Prof. Dr. Zafer Tatlı Teknofest Yarışmalarına Hazırlanan Öğrencileri ziyaret etti

Ziyarette gençlerle sohbet edip bilgi alan Dekanımız öğrencilere yaptığı konuşmada, “TÜBİTAK Teknofest yarışmalarında Üniversitemizi ve Teknoloji Fakültemizi, geçen yıl temsil eden ve bu yıl da temsil edecek proje ekiplerini kutluyorum. Özellikle TÜBİTAK bünyesinde düzenlenen yarışmalarda, gençlerimizin kendilerini deneyebilecekleri, geliştirebileceği ortamlar oluşturuyor. Siz gençlerimizin Teknofest yarışmalarına katılımlarıyla, ülkemiz adına bilim, Teknoloji ve üretime katkı sağlayan ve Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuna katkıda bulunan uluslararası standartlarda nitelikli başarılı projeler yapabildiklerini görüyoruz. Teknoloji Fakültesi olarak biz de akademik birikimimizi ve Üniversitemizin tüm imkanlarını gençlerimizin hizmetine sunarak bu başarılara, katkı yapacak ortamları gençlerimize sunmak için çalışıyoruz. Fakültemiz akademik ve idari çalışanları olarak, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın desteğinde projeleri artıracak çalışmalara devam ediyor ve proje ekiplerine her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Teknoloji Festivali Teknofest 2023’e katılacak tüm öğrencilerimizi ve Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü danışman öğretim üyelerimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum,” dedi.

Başvuru ve yarışma sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan SUBÜ Teknoloji Yarışmaları Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ali Furkan Kamanlı, “2023 yılı için gerek takım gerekse öğrenci sayısındaki artış ve ilgi bizleri son derece mutlu etti. 2022’de ciddi başarılar elde etmiştik. Bu başarıların yanı sıra 7/24 öğrencilerimizin hizmetine sunduğumuz çalışma alanı ve ülkemizin teknoloji hamlesinin öğrencilerimizi cezbettiğini söyleyebiliriz. Dönem başında yaptığımız toplantıyla bu sene için yol haritamızı belirlemiştik. Her yıl olduğu gibi bu yılda başarılarımızı daha ileri seviyelere taşıma hedefindeyiz. Araç üretim atölyesinin genişletilmesi ve geliştirilmesi için Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Tatlı’nın gayret ve destekleri ile T3 blokta çalışan öğrencilere yer tahsis edilmiştir. Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Tatlı, 7/24 yarışmalara araçları yetiştirmek için çalışan öğrencileri sık sık ziyaret ederek ihtiyaçları olan malzemelerin temin edilmesi konusunda desteklerinden ötürü teşekkür ederiz,” dedi.

Teknofest 2023 için başvuruların 30 Kasım’da sona ermesinin ardından Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Teknofest 2023’e yapılan başvuru sayısını açıkladı. SUBÜ’den Teknofest 23 yarışmalarına 23 kategoriden 72 takım ve 400’ün üzerinde öğrenci başvuru yaptı. Teknofest’e katılacak takımlara, öncelikli ve kritik adım olan raporlama süreçlerinde takıma mentörlük yapmak ve yarışma sürecinde öğrencilerin yanında olmak için, büyük bölümü Teknoloji Fakültesi akademik personelinden oluşan, hocalarımız tarafından danışmanlık desteği verilmektedir.

SUBÜ TEKNOFEST ÖĞRENCİLERİMİZİN BASARI DOLU GEÇMİŞLERİ

SUBÜ TEKNOFEST 2022’de 4 kategoride 5 ödül kazanırken farklı kategorilerde de finalde yarışma başarısı gösterdi. Teknoloji Fakültemiz ARTEK MERGEN takımı ise Uluslararası Döner Kanat İHA Yarışması’nda birinci oldu.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) adına yarışmalara, 12 kategoride 35 takımla başvurduğu Fakültemiz Öğrencileri TEKNOFEST 2022’de 22 takımla finallerde yarışırken Samsun’da düzenlenen festivale ise 9 kategoriden 15 takımı davet edildi. 4 kategoride 5 ödül kazanan Fakültemiz öğrencileri, farklı kategorilerde de birçok takım arasında finalde yarışma başarısı gösterdi.

1 birincilik 5 ödül

Afyonkarahisar’daki Uluslararası Döner Kanat İHA Yarışması’nda SUBÜ’nün ARTEK MERGEN takımı birinci oldu. Ekip ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Kütahya’daki Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması’nda ARTEK SÖZ takımı teşvik ödülüne layık görüldü. Sağlıkta Yapay Zekâ Bilgisayarlı Görü ile Hastalık Tespiti Kategorisi’nde finale kalan 10 takım arasında SUBÜ’nün 5 takımı yer aldı.

Bu takımlardan GAiA-Tech takımı üçüncülük ödülünü, SUBI-AI Avveroes takımı ise en iyi sunum ödülünü kazandı. TEKNOFEST 2022 kapsamında Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirilen TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda SUBÜ’nün Revolt isimli aracı yarışı 64 takım arasında beşinci sırada tamamladı. Ülke genelinden 1900 başvurunun yapıldığı Uluslararası Yapay Zekâ Yarışması’nda 34 finalist içerisinde SUBÜ beşinci oldu.

108 takımın başvurduğu Dikey İnişli Roket Yarışması’nda finale kalan 8 takım arasında SUBÜ’nün ekibi de yer aldı. SUBÜ’de yarışmalara hazırlanan öğrencilerin desteklenmesi ve ekiplerin koordine edilmesi amacıyla Türkiye’de bir ilk olarak Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü kurulmuştu. Ayrıca koordinatörlük bünyesinde öğrencilerin 7/24 çalışma yapabilecekleri bir alan oluşturulmuştu.