2547 sayılı Kanunun geçici 74. maddesi gereği, Fen ve Mühendislik Bilimleriyle sınırlı olmak üzere ilgili işletmelerde staj gören öğrencilere 7+1 kapsamında yapılan ödemeler, ilgili madde gereği 01.01.2023 tarihi itibarıyla son bulmuştur.

Bu sebeple 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre işletmelerde Mesleki Eğitim Gören Öğrencilerin Ücretlerinin bir kısmının işsizlik sigortası fonundan karşılanmasına ilişkin usul ve esasları kapsamında staj yapan ve ücret alan öğrencilerin işyerlerine “işletmede yirmiden az personel çalışıyor ise asgari ücretin net tutarının % 30’unun üçte ikisi, yirmi ve üzeri personel çalışıyor ise asgari ücretin net tutarının % 30’unun üçte biri”  devlet katkısı olarak yatırılacaktır. Yatırılan ücret net asgari ücretin %30’undan az olamaz.

İlgili kanun maddesi uyarınca Devlet Katkısından yararlanmak isteyen işletmenin, mesleki eğitim görecek öğrenci ile ekteki TF MESLEKİ EĞİTİM DEVLET KATKISI FORMUnu karşılıklı olarak imzalaması ve gerekli evraklarla birlikte bu formu teslim etmesi zorunludur.

Söz konusu ödeme, özel işletmelere aktarım şeklinde yapılacağından, Öğrenciye ücret ödendiğine dair banka dekontunu ve TF Mesleki Eğitim Devlet Katkısı Formu’nu birlikte22.06.2023 Perşembe günü mesai bitimine kadar teknolojisigorta@subu.edu.tr adresine mail aracılığıyla ulaştırılması gerekmektedir. Bu evraklardan herhangi birinin eksik olması durumunda işyerlerine ödeme yapılamayacaktır. Ödemeler, ilgili Bakanlık ve YÖK tarafından kurumumuza yapıldıktan sonra gerçekleştirilecektir.

Not 1- Kamu Kurumlarında İşletmede Mesleki Eğitim Uygulaması yapan öğrencilere ödeme yapılmayacaktır.

Not 2- TF Mesleki Eğitim Devlet Katkısı Formu bilgisayarda doldurulmalı (örn. dosya adı, b21010101_ahmetcan.pdf) ve çıktı alındıktan sonra taratılıp gönderilmelidir.